Wij werken graag voor…

Unicum communicatie is uw creatieve communicatiepartner. Wij zijn een ideale one-stop-shop. Wij laten u opvallen met visuele presentaties, die u beter zichtbaar in uw markt maken. Met ons wordt u (weer) gezien!

Wij werken onder meer graag:

  • voor (internationale) B2B bedrijven in de logistiek, fashion, brood, banket, granen, zuivel, aardappelen en overige voedsel industrie, in de chemische, schoonmaak en cosmetische industrie, voor bloedverwerkende en geneeskundige bedrijven en instituten en voor innovatieve milieu-verbeterende bedrijven en financiële instellingen
  • voor MKB, die zich beter willen onderscheiden: advies- en trainingsburo’s, koeriersbedrijven, accountants, maar ook tandartsen, electriciens, ICT en sanitairleveranciers
  • voor scholen en overige kennisinstituten
  • voor advocaten, notarissen, rechtbanken, justitie, politie en douane
  • voor sympathieke bedrijven en bedrijfjes, die beter zichtbaar willen zijn in hun markt.

Wij zijn specialisten in de B2B-markt

Wij zijn actief in de nationale en internationale business-to-business markt. De B2B-markt is down-to-earth en solide. Ze kent soms marginale concurrentievoordelen. Die kleine voordelen nemen we heel serieus. We maken de juiste voordelen zichtbaar en informeren en motiveren doelgroepen. Zowel B2B als MKB+ waarderen onze praktische wijze van denken. Het gaat bij hun om “inhoud” boven “vormgeving”. Dit betekent niet dat we geen designers zijn, we ontwerpen wel degelijk “mooi”. Onze klanten zijn er in elk geval trots op. De door ons ontworpen huisstijlen bieden ruimte en geven tegelijk een duidelijke richtlijn voor allerlei toepassingen. Want daar houden wij van. Eerst denken, dan doen en creatief zijn binnen kaders.

Beoordeelt u zichzelf wellicht als kritisch en nauwkeurig? Voelt u zich dan extra welkom bij ons!  Wij hebben een aantal Amsterdamse basisscholen als klant en zij hebben de meest kritische opdrachtgevers ter wereld: ouders.
We werken ook zeer accuraat voor ambitieuze tandartsen, voor industriën met grote internationale belangen, voor beursgevoelige instellingen, voor de grote en zeer integere De Nederlandsche Bank, maar ook voor een prachtig familie-banketbakkersbedrijf bij wie elke euro telt. Groot of klein, elke klant krijgt alle aandacht.

Wij beheersen disciplines die er toe doen

Binnen Unicum werken 4 professionals, elk met 2 of meer kernspecialisaties. Deze bijzondere cross-mediale samenstelling doet er nog eens toe! Met een relatief klein team verzetten we bergen werk, zonder overhead en buro-managementkosten. Concullega’s verwonderen zich over onze prestaties en over onze uitgebreide lijst van trouwe referenties. We kunnen onze creatieve mankracht probleemloos opschalen dankzij ons uitgebreide netwerk van freelancers en uitvoerders.

Additionele services: ‘live communicatie, ‘puzzelen’ en ‘legal design’

Events, beurzen, congressen en bijeenkomsten, kortweg: live communicatie, zijn onze ‘special’. Print, online én live communicatie kunnen elkaar uitzonderlijk goed versterken. We denken graag met u mee om uw bedrijf op een overtuigende wijze juist ook ‘live’ te presenteren, bijvoorbeeld met een opvallende standpresentatie op beurzen. Tot tweemaal toe mochten we de Nationale Expo Jaarprijs ontvangen voor de beste stand van het jaar! Een unicum in onze branche. Lees er hier meer over.

Het omzetten van op het eerste gezicht lastige informatie naar heldere en overzichtelijke graphics is voor ons altijd een leuke uitdaging: ‘simpel communiceren is het moeilijkst’. Ook de kansen van de juiste videotechnieken daartoe (bijvoorbeeld door animaties) hebben de laatste jaren extra onze aandacht. Video en animaties zijn populair. Technisch kunnen we zoveel en onze producties zijn alleszins redelijk betaalbaar. Lees er hier meer over.

Legal design voor juristen en advocaten is echt een vak apart, althans zo beschouwen wij dat. Bovendien is het zeer accuraat en high confidential werk. Wij beschikken hiertoe over het juiste inzicht en de juiste procedures. Lees er hier meer over.

Veel ervaring hebben is mooi, duurzaam samenwerken is nog leuker

We bestaan sinds 1997. Bijna 20 jaar. Da’s mooi. Het betekent dat juist ook in onrustige tijden u bij ons de zekerheid van een ervaren buro-relatie heeft. Een buro, waarin onderlinge taken probleemloos overgenomen worden, ook in vakantieperiodes. Klanten kiezen mede voor Unicum in verband met de zekerheid in het kunnen presteren, altijd en consistent. Ook willen klanten niet samenwerken met een buro met een overkill aan overhead. Of ze mogen niet samenwerken met individuele ZZP’ers die al dan niet in een los-vast creatief netwerk zitten. Wij zijn de ideale oplossing, hebben het juiste grootte en bieden 100% toekomstperspectief. We kunnen snel teruggrijpen op ons keurig opgebouwde archief van onze trouwe opdrachtgevers. Ons financieel beleid is zeer solide. We publiceren onze jaarverslagen en we zijn onberispelijk in de afdracht van onze sociale verplichtingen. We hadden nooit verwacht dat dit laatste een verkoopargument zou zijn.  Kandidaat-opdrachtgevers stellen echter steeds meer deze eis wegens slechte ervaringen elders.

Onze klantengroep is onze Key Performance indicator

We hebben maar 1 indicator om de goede kwaliteit van onze performance met u te delen en door u te beoordelen: onze klantengroep.
Een groot aantal opdrachtgevers staat vermeld op onze website. Onze Linkedin-profielen tonen er nog meer, inclusief honderden spontane endorsements.

Kortom, Unicum is de juiste partner voor een creatieve en vooral duurzame samenwerking. Bel ons voor een kop koffie. Dan loopt het verder vanzelf.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Of kom gewoon eens langs voor een goede kop koffie en een inspirerend gesprek!