Ons verhaal

Ons verhaal: een dolfijn en een adelaar

Achter ieder bedrijf zit een uniek verhaal. Soms is deze bij de een wat spannender dan bij een ander. Bij Unicum zit het verhaal in de dolfijn en de adelaar. Beide dieren hebben prachtige eigenschappen, die ons inspireren. Onze oprichter Henk-Jan Ven is er sterk van onder de indruk. Zodanig, dat als hij een bedrijf zou oprichten, dan moest dat bedrijf minstens een paar van hun eigenschappen hebben én beide dieren helpen.
En zo geschiedde rond 1997 met het oprichten van het buro Unicum communicatie.

Henk-Jan was tot 1997 zo’n 10 jaar internationaal actief voor een ontwerp- en projectburo in Beurzen & Events.  Tot op heden straalt hij nog steeds een grote passie uit voor dit medium, inmiddels live communicatie genoemd.
Met zijn brede businessstudie en zijn opgedane creatieve ervaring wilde hij meer dan alleen live communicatie kunnen aanbieden aan zijn opdrachtgevers: Unicum werd een one-stop-shop in communicatie, waar budgetten niet versnipperd worden maar waar de individuele uitingen elkaar juist versterken opdat een eenduidige vorm van branding ontstaat.

Samen met een team collega’s zette hij in 1997 Unicum Communicatie op. In 2000 werd Martin Oudshoorn daarin zakelijk partner.
Speels en leergierig als een dolfijn ontwikkelden ze de creatieve ontwerpdiensten, die het buro nu rijk is: grafisch design, webdesign, standdesign en multimediaal design. Bij Unicum wint de marketing-inhoud altijd. Elk ontwerp, elke tekst, elk beeld vloeit voort uit een eenduidige strategische marketingvisie.
Als een adelaar is Unicum vasthoudend om een communicatie-project, hoe complex, groot of klein ook, tot een goed einde te brengen, nooit bang om het gebruikelijke maaiveld daarbij te ontstijgen.
We stegen ook met Unicum tot grote hoogte, bijvoorbeeld door het 2x winnen van de Nationale ExpoJaarprijs en in het algemeen tot het mogen werken voor een diversiteit aan opdrachtgevers in B2B en het MKB. Het maakt ons trots om onze opdrachtgevers in content en vorm zichtbaar te maken én te houden in hun markt door merk-waardige live, offline en online communicatie.

Sinds wij door onze opdrachtgevers bestaansrecht hebben, steunen we daar waar we kunnen “onze” beide dieren in hun bestaan met donaties of met praktische support aan relevante hulporganisaties.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Of kom gewoon eens langs voor een goede kop koffie en een inspirerend gesprek!